Furulya tisztítás, tisztító

Minden egyes használat után tisztítsd meg a furulyád. Nagyon fontos, hogy a hangszered tisztán tartsd, mind higiénés, mind a jó állapot megőrzésének szempontjából.

  • A műanyag furulyákat mosogatóban, vagy meleg szappanos vízzel is moshatod. Mosás előtt szedd elemeire, majd mosás után ügyelj arra, hogy a tisztítószert jól ölítsd le róla.[2]

  • A fúvókát egy régi fogkefével vagy csőmosóval tisztíthatod meg egyszerűen.

  • Figyelj, hogy teljesen legyen száraz a furulya a következő játék előtt.

  • Fa furulyáknál szétszedés után óvatosan töröld ki a nedvességet egy finom ruhával a furulya belsejéből.

Tanuld meg az eltömődést megszüntetni. A nedvességgyöngyök csppfolyósodása eltömítheti a levegő útját. Csökkentheted az eltömődés esélyét mind a műanyag, mind a fa furulyáknál azzal, hogy a fej részt testhőmérsékletre melegíted a kezeddel, a karod alatt, vagy a zsebedbe téve, mielőtt játszanál.

  • Ha a nedvesség felgyülemlik a levegő útjában, fedd le teljesen a felső nyílást, és erőteljesen fújj bele a fúvókába. Ez ki kell, hogy vigye az összegyűlt nedvességet.

Ha az eltömődést nem sikerült eltávolítani, kitisztíthatod a levegő útját úgy, hogy feloldasz egy teáskanál aroma nélküli mosogatószert három kanál vízben. Öntsd az oldatot a furulyába, illetve a tetején lévő nyíláson vagy az alsó lyukon keresztül, hagyd hatni egy kis ideig, mielőtt kifolyatod belőle. Hagyd a furulyát teljesen megszáradni, mielőtt újra játszanál rajta.

KATTINTS IDE A LEGJOBB FURULYAOKTATÓ ANYAGUNKHOZ!